Studentes begluurd met webcam

reageer op dit verhaal

AMSTERDAM - Bewoonsters van een meisjesstudentenhuis in de Amsterdamse binnenstad zijn mogelijk jaren stiekem bekeken en gefilmd. De studentes hebben in hun twee zolderkamers verborgen camera's ontdekt. Dat gebeurde bij toeval, toen een van hen een muur van haar kamer schilderde.

De twee webcams waren verstopt in een plank aan de muur en bleken in verbinding te staan met de zolderkamer in het naastgelegen pand. De politie heeft daar afgelopen vrijdag bij een inval drie computers en een groot aantal bestanden ontdekt en in beslag genomen. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Hoe lang de camera's in werking zijn geweest, is nog niet duidelijk. Het kan zijn dat ze er al jaren zitten. De huidige bewoonsters van het pand, allemaal lid van dezelfde studentenvereniging, wonen twee maanden in dit huis. Daarvoor woonden er acht andere meiden. De politie is gisteren begonnen met een groot onderzoek.

Wie op de zolderkamer in het naastgelegen pand heeft zitten gluren en filmen, is nog niet duidelijk. De eigenaar van het pand is vooralsnog niet verdacht, maar hij wordt gehoord. Mogelijk had hij zijn zolder verhuurd. Wat met de opnamen uit het studentenhuis is gebeurd, is ook nog niet duidelijk.

Gezien de vondst van de computers sluit de politie niet uit dat via het internet opnamen zijn verspreid. Volgens de woordvoerder van de politie zijn cybercops ingeschakeld om de computers 'leeg te trekken' en zo te achterhalen wat met de bestanden is gedaan. Er zijn in elk geval beelden aangetroffen waarop bewoonsters te zien zijn. Een woordvoerder van de politie noemt het 'uitlezen' van de computers een enorme klus.

sukkel hij had ook een draadloze camera moeten gebruiken!!!!!!
Dan was die niet door de mand gevallen!! :)